Maten igår!

Maten igår blev kanon, speciellt den superdupergoda efterrätten ;-)
Oxå hann bästa Jonny och pappsen lägga klart golvet i Albins rum.

Här kommer recepten...


Huvudrätt, Fransk Laxlåda
4 port.

Ingredienser

500 g skinn- och benfri laxfilé
1/2 tsk salt
1–2 purjolökar
2 äpplen
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
2 tsk fransk senap (ta gärna lite mera)

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i ca 2x2 cm stora bitar. Krydda fisken med salt. Skiva purjolöken. Kärna ur och tärna äpplena. Lägg allt i en ugnssäker form. Blanda grädde och senap. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Bjud gärna kokt potatis till.


Efterrätt, Parfait Surprice
4 port.


Ingredienser

3 3 dl grädde
2 2 st äggulor
1 1 dl florsocker
150 150 g marianne, mintkarameller
Jordgubbar
Mjölkchoklad


Gör så här

1. Parfait
Vispa grädden så den blir tjock men inte för tjock.

2. Vispa äggulorna och florsockret i en annan bunke.

3. Mixa mariannekaramellerna till mindre bitar.

4. Rör sedan ihop dessa ingredienser.

5. Fördela smeten i valfri form och ställ sedan in i frysen.

6. Ta ut dem en liten stund innan servering.

7. Chokladnät
Smält chokladen över vattenbad.

8. Spritsa eller häll ut med en sked, i ett rutmönster på smörpapper.

9. Låt svalna.

10. Vid serveringServera parfaiten med jordgubbar och chokladnät.





Namn:


E-Post: (Publiceras Ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Komma ihåg dig?