Förrätt till bröllopet! Göra själv?!
Den ska gå att föbereda innan.
Hittade dessa recept, verkar goda och går att förbereda innan!
Funderar fram och tebax om man ska göra förrätten själv eller även beställa den.
Gillar speciellt laxrullarna här nedan...och gräslökspannacottan.
Här är ett recept (går att frysa in och tina upp samma dag)
"Cheesecake à la Italien"
10-12 pers
150 g kavring
35 g smält smör
Fyllning:
2 dl vispgrädde
500 g philadelphiaost
2 dl matlagningsyoghurt
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 msk dijonsenap
1 1/2 msk honung
1 tsk salt
1/2 dl soltorkade tomater
,marinerade
1/2 dl svarta oliver
2 msk finhackad basilika
Garnering:
cirka 150 g parmaskinka i tunna skivor
soltorkade tomater
svarta oliver
ruccolasallad
Gör så här:
1. sätt på ugnen på 200 grader. kör kavringen till en smulig massa i mixer.
2. smält smöret och blanda ner i brödet. Tryck ut blandningen i en springform, 20 cm i diameter.
3. Grädda i ca 10 min.Låt svalna. sätt ugnen på 150 grader.
4. Vispa samman grädden med osten, yoghurten, äggen, vetemjölet, senapen, honungen och saltet. rör till en slät massa.
5. Finhacka tomaterna och oliverna. Tillsätt dem och basilikan i gräddblandningen.
6. Häll blandningen över smulbotten och grädda i ca 30 min eller tills smeten stelnat. Låt tårtan svalna.
7. Täck över med parmaskinkan. Garnera med soltorkade tomater, oliver och ruccolasallad.
Gräslökspannacotta med löjrom
4 port.
2.5 dl mellangrädde
3 krm nystött fänkålsfrön
2 dl matyogurt
1 dl hackad dill
1 dl hackad gräslök
salt
nymalen vitpeppar
Till servering
1 burk löjrom
1 st hackad rödlök
1 st dillvippa
Lyxig medelhavssallad
I salladen:
blandad sallad
vattenmelon
sharonfrukt
bresaola
lufttorkad skinka
mozarella
hyvlad parmesan
rostade pinjenötter
tomater i basilika och parmesan
marinerade kronärtsskockor
vinigrett av LA organics äppelbalsamico och intenso olivolja
Laxrulle
Lägg tunna skivor av kallrökt lax som en kvadrat eller rektangel på en bit plastfolie.
Gör en röra bestående av :
Alternativ 1 som helst ätes på bröd med pepparotsfärskost:
*Lite majonäs, cremefraich (den fetaste), hackad rödlök, räkor, citronskal & saft, gräslök, salt, citronpeppar.
Alternativ 2 som jag brukar ha som del i en buffè eller liknande:
*lite majonäs, 1 ask pepparotsfärskost, lite cremefraich, räkor, citronskal, citronsaft, salt & svartpeppar.
Bred röran över laxen, lämna en kant av fisk så att den går ”klistra” ihop när du rullat färdigt.
Rulla ihop rullen med hjälp av plastfolien och rulla slutnigen in rullen i folie och vira runt folien i ändarna så att röran ej rinner ut. Lägg in rullen i frysen och frys den helt. Kan förberedas långt i förväg.
Vid servering: Ta fram rullen ur frysen och skär den i skivor som en rulltårta medan den fortfarande är halvfrusen, då blir det snyggast skivor och den är lätt att skära i. Severa på fat med sallad, eller som små snittar på en brödbit.
Pepparrotstoast med citrus och skaldjurssfylld laxrulle samt liten sallad
Använde dock philadelfia ost och bara lite cremefraich som bas till skaldjurs och citruskrämfyllningen.
Brödet är rostat, skuret i trekanter och sedan har vi brett pepparrotsfärskost i ett tjockt lager innan den toppades med en laxrulle.
Blandad sallad, rödlök, tomater och lite inlagda rönnbär är gott till denna rätt! Dekorera med citronskal och gräslök. Eftersom Rönnbären är smakrika i sig så behövs ingen vinigrett på salladen. Man kan säga att de inlagda rönnbären blir vinigretten genom den syrliga smak de tillför en helt ny smakupplevelse, supergott!
Förrättsallad med smak av Italien
Salladen innehåller blandad sallad (bistrosallad?) som bas. Sedan är det Serrano, rostade pinjenötter, mozarellaost, parmesanost, nätmelon, sharonfrukt, strimlade soltorkade tomater, olivolja med basilikasmak (simon & Tomas egna) och fikon balsamicoreduktion.
Hittade många bra recepten inne hos http://erica.myshowroom.se/