Maten igår!
Maten igår blev kanon, speciellt den superdupergoda efterrätten ;-)
Oxå hann bästa Jonny och pappsen lägga klart golvet i Albins rum.
Här kommer recepten...
Huvudrätt, Fransk Laxlåda
4 port.
1/2 tsk salt
1–2 purjolökar
2 äpplen
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
2 tsk fransk senap (ta gärna lite mera)
Efterrätt, Parfait Surprice
4 port.
Ingredienser
Oxå hann bästa Jonny och pappsen lägga klart golvet i Albins rum.
Här kommer recepten...
Huvudrätt, Fransk Laxlåda
4 port.
Ingredienser
500 g skinn- och benfri laxfilé1/2 tsk salt
1–2 purjolökar
2 äpplen
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
2 tsk fransk senap (ta gärna lite mera)
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i ca 2x2 cm stora bitar. Krydda fisken med salt. Skiva purjolöken. Kärna ur och tärna äpplena. Lägg allt i en ugnssäker form. Blanda grädde och senap. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Bjud gärna kokt potatis till.Efterrätt, Parfait Surprice
4 port.
Ingredienser
2 st äggulor
1 dl florsocker
150 g marianne, mintkarameller
Jordgubbar
Mjölkchoklad
Gör så här
1. Parfait
Vispa grädden så den blir tjock men inte för tjock.
2. Vispa äggulorna och florsockret i en annan bunke.
3. Mixa mariannekaramellerna till mindre bitar.
4. Rör sedan ihop dessa ingredienser.
5. Fördela smeten i valfri form och ställ sedan in i frysen.
6. Ta ut dem en liten stund innan servering.
7. Chokladnät
Smält chokladen över vattenbad.
8. Spritsa eller häll ut med en sked, i ett rutmönster på smörpapper.
9. Låt svalna.
10. Vid serveringServera parfaiten med jordgubbar och chokladnät.